Напрежението във Форс Индия се увеличи неимоверно, след инцидентите между Серхио Перес и Естебан Окон вчера в Белгия, когато на два пъти се удариха. 

Първо след старта контактът бе гума в гума и се размина без последици, но след това французинът атакува, беше затворен и се стигна до нов сблъсък, което разруши надпреварата и на двамата. 

„Разбира се, че знаеше, че съм там. Приемам, че в първата обиколка може и да не ме е видял, тъй като бяха три коли една до друга, макар и да смятам, че ме видя. Вторият инцидент обаче твърде много. Той рискува живота ми, а и своя. Очаква се от него да бъде професионалист, а не го показа” бе бесен Окон. 

„Ще говоря с него и ще му кажа истината. Все пак очаква дете. Не зная дали иска да умре или нещо такова, но това е престо нелепо” добави французинът, който все пак завърши 9-и и взе 2 точки, като увеличи актива си до 47, докато Перес остана с 56. 

„Признавам, че в първия случай аз бях  виновен на 100%. При втория обаче маневрата му бе твърде оптимистична, тъй като там просто нямаше място, а аз следвах своята линия. Жалко е, че се ударихме и съм много разочарован да видя такива коментари от него. Не съм такъв човек и не бих направил подобни глупави коментари. Надявам се да се разберем и да мислим за бъдещето” заяви мексиканецът.