Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов бе изключително критичен по отношение на Серхио Перес и действията му срещу съотборника му Естебан Окон на „Спа”. 

Както е известно двамата пилоти на Форс Индия на два пъти се удариха, като много полемики предизвика втория инцизент, при който Перес притисна към стената французина, който след това го обвини, че е опитал да го убие. 

„Няма значение дали е негов съотборник или не. Подобно нещо не трябва да се случва между двама пилоти. Не може да поставяш когото и да е в опасност. Това е агресивно и мръсно” заяви Вилньов. 

„Може да спреш по-късно, да допуснеш грешка, това е ОК. На правата обаче подобни действия са недопустими. Направо е нелепо. Парче от колата излетя и можеше да нарани човек от публиката. Подобно поведение няма място на пистата. Това си е чисто блокиране” добави той. 

„Изненадан съм, че той не бе наказан за това изключително опасно действие. Когато има инциденти между пилоти борещи се за позиция или допускащи грешка е разбираемо. Да не наложиш санкция обаче, при положение, че ФИА обръща толкова голямо внимание на сигурността, е разочароващо” каза още Вилньов. 

Босът на Форс Индия Виджай Маля обяви, че за да се избегнат бъдещи подобни инциденти, от тима вече имат нова отборна политика, за която Перес и Окон са информирани.