Люис Хамилтън отново е световен шампион във Формула 1. Британецът завърши едва 9-и в Мексико, но конкурентът му Себастиан Фетел бе само 4-и, така че пилотът на Мерцедес отново триумфира с титлата и се изравни с Фетел и Ален Прост. Пред него остават Хуан-Мануел Фанджо с 5 и Михаел Шумахер със 7. 

Макс Верстапен с Ред Бул спечели битката, като именно агресията му в началото доведе до срив в подреждането на претендентите. Валтери Ботас с Мерцедес остана на почти 20 секунди от победителя, а Кими Райконен с Ферари завърши на 54 секунди. 

На старта стана страшно, защото Макс безкомпромисно атакува Фетел в първите завои. Германецът отстъпи, но Люис Хамилтън също опита да използва ситуацията и двамата с конкурента си се удариха леко. 

Люис се оказа със спукана гума и изостана, като мина през бокса за губи, слагайки най-твърдите. Фетел обаче също мина през бокса за смяна на предно крило, като и той се върна в дъното на колоната. Така двамата претенденти бяха на последните две места. 

Верстапен поведе пред Ботас, а Естебан Окон се оказа трети. Рикардо отпадна рано, още в 6-ата обиколка с проблем в двигателя, докато Фетел имаше преднина от 25 секунди пред Хамилтън, който оставаше последен. 

В челото Макс дръпна с 4 секунди, а Фетел започна да си пробива път напред. Хамилтън пък настигна предпоследния Сайнц в 18-ата обиколка, но не можеше да го изпревари. 

Пилотите на Форс Индия рано влязоха в бокса за смяна на гуми, като Окон се върна 5-и, а Перес 8-и. Фетел бе стигнал до 12-ото място, а Хамилтън бе задминат от Верстапен с обилка в 22-ия тур. 

Люис направи втора смяна на гуми, след като стана ясно, че няма да може да изкара състезанието до края и след серия изпреварвания стигна до 9-ото място. Себастиан Фетел стана 4-и, но това не бе достатъчно да отложи триумфа на съперника си, като след края много спортстменски го поздрави още от колата. 

Верстапен не бе затруднен в челото и записа втората си победа за сезона и трета в кариерата, като остави зад себе си Валтери Ботас и Кими Райконен. След Фетел се наредиха Естебан Окон, Ланс Строл, Серхио Перес, Кевин Магнусен, Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, като всички след 4-а позиция бяха задминати с обиколка.