Фелипе Маса за втора поредна година обяви, че се отказва от Формула 1, след като явно няма да получи предложение да остане в Уилямс. 

Бразилецът направи същото и в края на 2016-а, но след като Валтери Ботас премина в Мерцедес се завърна и спечели 36 точки до момента. От отбора обаче се оглеждат за негов заместник, така че Маса разкри решението си да се оттегли. 

„Както всеки знае, след като обявих отказването си от Формула 1 миналата година, се съгласих да се върна, за да помогна на Уилямс. Насладих се на 4 години в отбора, но кариерата ми ще приключи след края на сезона. Отново искам да багодаря на всички, които ме подкрепяха през това време, на семейството ми, на мениджъра ми, приятелите и спонсорите. Естествено съм благодарен и на феновете, които бяха невероятни през годините“ заяви Маса. 

„Имам страхотни спомени и въпреки че последните две състезания в Бразилия и Абу Даби ще бъдат много емоционални се надявам, че ще завърша с добри резултати и след това ще се подготвя за новия етап от кариерата си“ добави той. 

„Ние сме силно благодарни на Фелипе и бе невероятно удоволствие да работим с него. Оценяваме високо това, че той се завърна, след като Валтери премина в Мерцедес и искаме да му пожелаем всичко най-хубаво в бъдеще“ заяви шефът на отбора Клер Уилямс. 

От отбора все още не са решили кой да партнира на Ланс Строл, като вариантите са Роберт Кубица, който обаче е извън спорта от 2011-а, резервният пилот Пол ди Реста, както и Паскал Верлайн и Данийл Квят.