Младокът Ландо Норис, който ще навърши 18 години след седмица, бе обявен за тест и резервен пилот на Макларън за 2018-а година. 

Талантът заменя на тази позиция световния шампион за 2009-а Дженсън Бътън, като ще може да направи официален дебют във Формула 1 в случай, че някой измежду Фернандо Алонсо и Щофел Вандорн не могат да вземат участие в даден старт. 

„Невероятно съм развълнуван от тази възможност, която получавам. Последните 12 месеца бяха невероятни за мен, аз се насладих на всичко, а завършекът на годината е просто впечатляващ” заяви Норис, който спечели европейската Формула 3 миналия месец. 

„Очаквам с нетърпение шанса да помогна на отбора да се завърне сред водещите тимове” добави младокът, който през лятото участва на тестовете в Унгария и даде второ време, като изостана единствено от Себастиан Фетел. 

„Ландо е невероятен талант и това е доказателство колко високо ценим неговите способности” коментира босът на Макларън Зак Браун, който има големи надежди за 2018-а след раздялата с Хонда и започването на сътрудничество с Рено като смята, че благодарение на шасито си тимът ще бъде дори по-силен от Ред Бул.