Пилотите във Формула 1 за сезон 2018 вече са известни, след като и последното 20-о място на решетката бе заето. 

След доста спекулации Уилямс потвърди руснака Сергей Сироткин за партньор на Ланс Строл. Той заменя отказалия се Фелипе Маса. 

22-годишният Сироткин носи на тима солидни финансови приходи от спонсорите си, като се счита, че това също е изиграло сериозна роля при избора. 

„Да кажа, че съм щастлив и горд от идването си в толкова известен отбор като Уилямс, ще бъде малко. Положих големи  усилия да стигна дотук и съм благодарен на всички, които ми помогнаха да сбъдна мечтата си“ заяви руснакът. 

Той завърши трети в сериите ГП2 през 2015 и 2016, като бе и тест-пилот на Рено през втората година. Веднага след края на сезон 2017 пък  направи добри тестове за Уилямс в Абу Даби. 

Роберт Кубица, който дълго време бе считан за основен фаворит за мястото, все пак се завръща във Формула 1, макар и като резервен пилот, който ще подпомага и развитието на колата. Полякът ще вземе участие в предсезонните тестове, а освен това ще кара често и в първия ден от свободните тренировки. 

„Невероятно съм щастлив. Чувствам се в страхотна физическа форма и съм благодарен за възможността, която получавам от Уилямс.  Вярвам, че ще оправдая доверието“ заяви Кубица.