Отборът на Хаас първи показа новата си кола за сезон 2018 във Формула 1. Очакваше се Уилямс да даде началото, но американския тим изпревари всички и показа VF18, което не бе предварително обявено. 

Отборът се готви за третата си година във Формула 1 и се надява да надгради отново от това, което постигна досега. През 2016-а тимът спечели 29 точки и завърши 8-и при конструкторите, а през 2017-а запази позицията си, но вече постигна 47 точки. 

Ромен Грожан и Кевин Магнусен отново ще бъдат пилотите, а най-голямата промяна в сравнение с миналата година е въвеждането на предпазителя за главата на пилотите – „Ореол”, който ще бъде поставен върху всички автомобили. 

„Бе необходимо да проучим доста аеродинамиката и инженерите трябваше да положат сериозни усилия, за да променят шасито и да въведат Ореола. Реално обаче това е еволюция на колата ни от миналата година, тъй като правилата не се променят. Има познати елементи, като сега смятам, че се справихме по-добре по отношение на разпределянето на тежестта” заяви босът Гюнтен Щайнер.