Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо се надява Биковете да поднесат изненада и да спечелят първия старт от сезона – в родината му в неделя. 

Отборът иска силен старт на годината, за да не изостане сериозно още в началото и според анализаторите сега е доста по-близо до лидерите Мерцедес и Ферари, за които се очаква да се вкопчат в здрава битка още от началото. 

Ред Бул направи силни тестове, но на „Албърт Парк” отборът не се наслаждава на сериозни успехи, като има само една победа от 2011-а, а най-доброто класиране на Рикардо е 4-о място, след като през 2014-а загуби втората си позиция заради дисквалификация. Рикардо обаче сега е оптимист. 

„Би било фантастично, ако спечелим. Ако останалите отбори все още не са се събудили това ще ги накара да се размърдат. За нас като цяло е важно да се представим силно и да покажем, че през сезона ще бъдем готови да се борим за титлата. Ще е прекрасно да стартираме толкова добре” заяви Рикардо. 

„Мисля, че сега сме по-уверени заради свършената работа през последните два месеца. Момчетата работят здраво, за да имаме бърза кола и резултатите от тестовете бяха доста обнадеждаващи. Вярваме, че сме много по-конкурентни. Лично аз се надявам да зарадвам хората в Австралия, защото подкрепата им е невероятна” добави той.