Легендата на Формула 1 Ники Лауда е на мнение, че Мерцедес остава пред всички останали и пак е големият фаворит за титлата. 

По-интересното обаче е, че според австрийца големият конкурент на Сребърните стрели от миналата година – Ферари, изостава този път повече. 

„Не съм букмейкър и не зная как те определят залозите си. Мисля обаче, че ние имаме най-много две десети аванс, след това е Ред Бул, а после Ферари“ заяви неизпълнителният директор на Мерцедес пред „Крьонен Цайтунг“. 

Той не отдаде голямо значение на това, че по време на тестовете Мерцедес не изпробва новия вид гуми – хиперсофт, тъй като тогава най-важна е била сигурността и устойчивостта на колите. 

„Гумите хиперсофт никога не са били част от нашата подготвителна програма. Големият фокус бе устойчивостта на автомобилите, тъй като през този сезон могат да се използват само 3 мотора. Мисля, че подготовката ни бе по-добра, отколкото в предишни години и съм уверен за Австралия. Като цяло обаче ние, Ред Бул и Ферари са почти на едно и също ниво“ добави той.