Форс Индия и Макларън поискаха от ФИА да разгледа внимателно отношенията на Хаас с Ферари, след като американският тим показа страхотна скорост в Австралия. 

Кевин Магнусен и Ромен Грожан със сигурност щяха да взема добри точки, ако заради проблеми в бокса при смяната на гумите им, трябваше да отпаднат. Силното им представяне обаче, обърка останалите. 

„Не знам как го правят, сигурно е магия. Никога обаче подобно нещо не е правено във Формула 1. Затова просто искам да разбера как е възможно някой, който е в спорта само от 2 години, без да има сериозни ресурси, може да направи такава кола” запита изпълнителният шеф на Форс Индия Отмар Шафнауер. 

Както е известно Хаас получава моторите си от Ферари, но също така и други компоненти, сред които и окачването. Освен това Скудерията позволява на производителя на шасито Далара да ползва аеродинамичния тунел на италианците и в резултат колите на американците приличат доста на Черните кончета. Затова и босът на Макларън Зак Браун се чуди дали всички правила са спазени. 

„Всички знаем, че те са много близки с Ферари и ние просто искаме да сме сигурни, че отношенията им не са чак толкова близки. Със сигурност обаче в колата им им елементи, които са подобни на тези във Ферари от миналата година. Това обаче трябва да бъде установено от инженерите и от ФИА” каза той.