Пиер Гасли очаквано бе на Седмото небе, след като постигна феноменален резултат и завърши 4-и в Бахрейн с колата на Торо Росо – Хонда. 

Това бе едва седмият случай, в който скромният отбор стига поне до четвърта позиция в историята си в 227 състезания и разбира се огромно облекчение за японската компания след трите много трудни сезона с Макларън. 

„Невероятно е. Просто не мога да повярвам! Шести в квалификацията и четвърти в състезанието. Никога не сме очаквали подобно нещо. Изключително щастлив съм и все още ми е трудно да осъзная какво се случи“ заяви французинът. 

„Огромни благодарности към отбора, тъй като колата бе фантастична. Просто не зная какво да кажа. Със сигурност направихме сериозна стъпка напред през този уикенд. Не е ясно какво ще се случи оттук-нататък, така че нека да се насладим на момента“ добави Гасли, който бе похвален и от всички в екипа. 

„Пиер свърши невероятна работа. Справи се прекрасно, не допусна грешки и изпълни всичко на ниво. В крайна сметка обаче ние очакваме това от него, тъй като той е голям талант“ каза шефът на отбора Франц Тост.