Даниел Рикардо обяви, че е получил "изкупление" с победата си в Монако, която постигна, въпреки проблемите с колата си и загубата на мощност. 

Със страхотно каране и използването само на 6 предавки, австралиецът успя да спечели и така взе реванш за 2016-а година, когато заради объркан питстоп бе лишен от успеха. 

"Мисля, че най-после получих изкупление за случилото се преди две години. Имах много проблеми по време на състезанието, загубих мощност и стигнах до финала само с 6 предавки. Въпреки всичко обаче, успях и съм невероятно щастлив" заяви Рикардо с типичната си широка усмивка. 

"Когато рейс-инженерът ми каза, че ситуацията няма да се подобри и това е положението си казах, че въпреки всичко мога да постигна голяма победа. Не беше забавно и съм много изтощен, но в същото време и удовлетворен" добави австралиецът, чийто успех бе сравнен с карането на Михаел Шумахер от 1994-а година, когато в Барселона германецът завършва втори, използвайки почти през цялото време само пета предавка. 

"По интеркома ми казаха, че той трябва да се откаже заради загубата на мощност. Аз обаче отвърнах "Вижте, водим в състезанието, така че нека да продължим" разкри босът на Ред Бул Кристиан Хорнер. 

"Опитахме да променим настройките, но все пак ставаше въпрос за 25% загуба на мощност и той трябваше да пести гориво, да внимава за спирачките и гумите. Представянето му през целия уикенд бе феноменално" добави той. 

"Дани просто нямаше да се откаже от състезанието за нищо на света. Запази спокойствие, не изпадна в паника и просто нямам достатъчно думи, за да го похваля за този триумф. Много се гордея с него, защото не допусна нито една грешка, нито веднъж на блокира гумите и то при положение, че Фетел бе много близо. Бе най-спокойният от всички" каза още Хорнер.