Световният шампион за 2016-а във Формула 1 Нико Розберг обяви, че е загубил вярата си в Макс Верстапен след поредния инцидент на холандеца. 

Младокът се удари в третата свободна тренировка в Монако и трябваше да стартира последен в Княжеството, което ликвидира шансовете му за победа, за която със сигурност щеше да се бори предвид предимството на Ред Бул. 

Това бе 5-ата катастрофа за Макс от началото на сезона, което увеличи критиките и напрежението върху него, като сега и Розберг не пропусна да изрази недоволството си. 

"Той бе по-бърз от Дани Рикардо и след това се блъсна в най-глупавия момент. През 2016-а катастрофата му бе почти идентична. В момента нищо за него не се получава и аз нямам повече вяра в него повече" заяви Нико. 

"Чудя се дали е прекалено уверен, защото ако е така, тогава няма по-опасна писта от Монако. Явно не си взима изобщо поука. Това е петият му инцидент през сезона. Не мисля, че може да се оправдава с това, че е неопитен повече. Определено това бе много тежък момент за него" добави германецът.