След като Макларън не успя да се върне в челото след 3 неуспешни години с Хонда, сега Ред Бул ще опита да направи това с японския доставчик на двигатели. 

От отбора потвърдиха, че прекратяват сътрудничеството си с Рено след края на сезона и ще се обърнат към компанията, която сега работи с Торо Росо от 2019-а година. 

Въпреки че Дани Рикардо спечели 2 победи от началото на сезона във Формула 1, в Ред Бул явно не са доволни от представянето и продължават да смятат, че изоставането до ферари и Мерцесес е прекалено голямо. 

"Това дългогодишно споразумение с Хонда означава начало за нова вълнуваща фаза в усилията на Астън Мартин Ред Бул да се бори не само за победи в състезания, но и за титли" заяви Кристиан Хорнер. 

"Винаги сме взимали подобни решения водейки се само от един критерий - да бъдем по-добри. Впечатлени сме от отдадеността на Хонда и бързият техен прогрес при работата с Торо Росо и очакваме с нетърпение да работим с тях, тъй като те споделят нашите амбиции" добави босът. 

По време на 12-годишното сътрудничество с Рено Биковете спечелиха 4 титли при пилотите благодарение на Себастиан Фетел и още толкова при конструкторите, когато доминираха в периода 2010-2013.