Макс Верстапен с Ред Бул спечели невероятно драматичното състезание в Австрия, 9-и кръг от шампионата във Формула 1. 

С отлично каране и стратегия холандецът се възползва от събитията, за да вземе 4-ия си успех в кариерата и то пред повече от 20 000 холандци, дошли да го гледат. 

След него останаха пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел, а голямата драма бе с Мерцедес, след като и двамата пилоти на тима отпаднаха. 

Така Люис Хамилтън сдаде първото място в генералното класиране, тъй като след 15-те точки Фетел вече има 146, докато англичанинът е със 145 и битката между тях е невероятна. 

На старта Кими се изстреля от третата позиция и се вклини между двата Мерцедеса, след като Ботас стартира лошо. 

Хамилтън обаче остана от вътрешната страна и запази първото място. Валтери се смъкна до 4-а позиция, но със страхотно изпреварване от външната страна мина пред Райконен и Верстапен, за да си върне второто място. 

Фетел не започна добре от 6-ото място и бе 8-и в началото, но след това бързо изпревари пилотите на Хаас, за да се изкачи нагоре. 

Контакт между пилотите на Ферари и Ред Бул изведе Макс на трета позиция, но драмата стана след няколко обиколки, когато Ботас отпадна заради повреда. 

На пистата бе показана виртуална кола за сигурност, което накара всички да сменят гумите си и да сложат най-твърдите – софт. От Мерцедес обаче сбъркаха и оставиха Хамилтън на пистата, което означаваше, че той загуби страшно много време, а в следващите обиколки започна да губи и скорост заради износването на гумите. 

Хамилтън влезе за смяна в 25-ата обиколка и също сложи софт, като се върна на 4-о място, успявайки да остане пред основния си съперник – Фетел, което поне бе добра новина за него. 

Оказа се обаче, че Люис не работи добре с най-твърдите гуми и след няколко обиколки Фетел не само че го настигна, но и го изпревари. Хамилтън износи гумите и се принуди да спре за втора смяна, като сложи суперсофт. 

В челото Макс бе необезпокояван, но неприятната новина за Ред Бул бе отпадането на Дани Рикардо заради повреда, след като се движеше 4-и. В челото Фетел настигна втория Кими, а Макс бе на около 4-5 секунди. 

В 64-ата обиколка драмата за Мерцедес стана пълна, защото и Хамилтън получи повреда и отпадна. Това бе невероятен провал за Сребърните стрели. 

В оставащите обиколки Кими слезе под 3 секунди до Макс, но нямаше шанс да го атакува и това бе страхотна победа за Верстапен. Райконен неочаквано не пусна Фетел и не му даде второто място. 

Страхотен резултат постигнаха пилотите на Хаас Ромен Грожан и Кевин Магнусен, които останаха 4-и и 5-и. След тях завършиха Серхио Перес и Естебан Окон с Форс Индия, Фернандо Алонсо с Макларън, след като тръгна последен и  Шарл Льоклер и Маркус Ериксон със Заубер.