По традиция Кими Райконен не бе никак словоохотлив в представянето си пред медиите и появата му преди Гран При на Сингапур в неделя не направи изключение. 

Интересът към финландеца сега бе още по-голям, след като преди два дни от Ферари обявиха, че се разделят с него след края на сезона. Световният шампион за 2007 обаче ще продължи кариерата си в Заубер, където подписа за 2 години. 

Запитан защо е избрал именно този отбор, Кими се сопна: „А защо не? Просто исках да се върна. Не мога да разбера обаче, защо всеки път трябва да усложнявате нещата. Докато съм щастлив от своите причини да правя нещата, всичко ще е наред. Не ме интересува какво мислят другите, а и никой не може да каже какво ще се случи в бъдеще” заяви ветеранът пред събралите се репортери. 

Запитан дали продължава да изпитва страст към карането, той отговори отново бе в типичен стил: „Всъщност не. Понеже всеки път търсите обаче сензация, може да кажете, че ще прекарам двете години в отбора без да съм щастлив”. 

Все пак стана ясно и кога са започнали разговорите със Заубер, където финландецът започна кариерата си. „На Монца разбрах, че Ферари ме освобождава. Разговорите със Заубер започнаха след това. Познавам хората в отбора отпреди, но не мога да кажа, че съм искал да се върна. Просто така се случи. Не го бях планирал” разкри той, като не потвърди и дали ще помага на Фетел в битката за титлата.