Дани Рикардо с Ред Бул изненада съотборника си Макс Верстапен и спечели квалификацията преди Гран При на Мексико във Формула 1. 

Холандецът доминираше до момента през уикенда, но в самия край на сесията за определянe на стартовата решетка, австралиецът направи страхотна обиколка и оглави класирането. 

Все пак двете коли на Биковете са на първа редица, което предполага здрава битка за победата утре вечер. След тях ще стартират Люис Хамилтън, който има нужда от 5 точки за световната титла и Себастиан Фетел. 

В първата сесия първоначално от Мерцедес излязоха със средно твърдите гуми – хиперсофт и дадоха 5-о и 7-о време, след което сложиха ултрасофт и оглавиха класирането, като Ботас бе пред Хамилтън. 

В самия край Фернандо Алонсо успя да продължи напред давайки 7-о време, а изненадващо или не рано отпаднаха Ромен Грожан и Кевин Магнусен с Хаас, Щофел Вандорн с втория Макларън и двата Уилямса на Ланс Строл и Сергей Сироткин. 

Във втората фаза фаворитите излязоха с гуми ултрасофт, а дъждът приближаваше. Разликите бяха изключително малки, като все пак Верстапен водеше. Естебан Окон даде 11-о време и отпадна, а заедно с него това направиха Фернандо Алонсо с Макларън, Серхио Перес с втория болид на Форс Индия, както и Брендън Хартли и Пиер Гасли с Торо Росо. Напред обаче продължиха двете коли на Заубер. 

В третата сесия Фетел подобри времето на Хамилтън при първите бързи обиколки, но след това Верстапен бе над всички, като даде с почти 2 десети по-добро време. 

В края обаче Дани Рикардо напомни за себе си и даде най-доброто време, като остави Макс зад себе си и не му позволи да стане най-младият в историята спечелил полпозишън. Люис Хамилтън пък успя да изпревари Фетел и ще започне трети. Ботас и Райконен допълниха шестицата.