Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов изригна срещу Естебан Окон, който лиши Макс Верстапен от победата в Бразилия. 

Според други мнения холандецът сам си е виновен, тъй като изобщо не е трябвало да рискува, а да остави пилота на Форс Индия да го изпревари, но за канадецът няма съмнение чия е вината. 

„Окон е позор. Това бе нелепо. Най-лошото от всичко е, че всички видяха какво се случи, а по радиото той дори не се извини. Хубаво е да можеш да приемеш, когато си сбъркал“ негодуваше Вилньов. 

„Позволено е да се върнеш в обиколката на лидера, но го направи както трябва и без да рискуваш и да поставиш водача под напрежение. Атакувай на правата, а не п по този начин. Това изглеждаше като атака за победата“ добави той. 

„Той никога не е виновен и продължава да прави едни и същи неща. Изобщо не си взима поука. Мисля, че Верстапен бе изключително умерен в реакцията си. Та той дори не го удари! Макс бе просто фантастичен в надпреварата и в последните състезания е изклюмително впечатляващ“ каза още Вилньов.