Съпругата на легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер – Корина, наруши мълчанието относно състоянието на германеца.

Това се случи в навечерието на 50-ия рожден ден на Шуми, който от 2013 г. се възстановява от черепно-мозъчна травма. Той пострада, докато караше ски във френските Апли.

"С цялото си сърце искаме да благодарим, че празнувате 50-ия рожден ден на Шумахер с него и с нас. Може да бъдете сигурни, че той е в добри ръце и правим всичко по силите си да му помогнем. Моля, разберете, че ние следваме желанията на Михаел и държим чувствителната тема за здравето му далеч от публичността. В същото време искам да благодаря за страхотните писма и пожелания, които получаваме, и да пожелая на всички здрава и щастлива 2019 година".

"Михаел може да бъде горд от това, което постигна, както всъщност сме и ние. Ето защо ние честваме годишнината му с изложение в Кьолн, публикуваме спомени и продължаваме с дарителските кампании чрез фондацията Keep Fighting. Искаме да си спомняме и празнуваме неговите триумфи отново", заяви Корина.

Шумахер се възстановява в имението си в Швейцария, което се намира до Женевското езеро.