Люис Хамилтън е в собствена лига, но не може да се сравнява с Михаер Шумахер, а Себастиан Фетел е силно надценен. Това обяви бившият пилот от Формула 1 Еди Ървайн. 

Северноирландецът, който бе много близо до титлата с колата на Ферари през 1999-а година, коментира тенденциите напоследък и случилото се през миналия сезон. 

„Мисля, че Люис просто е на различно ниво от останалите. Може би не е силен колкото Михаел и дори не смятам, че е близо до него. Да, печели много победи, но има най-добрата кола, а и сега състезанията са доста повече отпреди” заяви четирикратният победител пред „Би Би Си”. 

„Факт е, че Люис винаги е фокусиран и отдаден по време на надпреварите. Михаел бе така всеки ден, докато Хамилтън понякога се отпуска. В годините му с Бътън Дженсън имаше повече точки от него, докато при Шумахер това нямаше как се случи. Все пак е факт, че Люис е невероятен талант и може би дори е по-добър от Михаел в изпреварванията. По цялостно представяне за уикенда обаче, не мисля, че има някой като Михаел или дори Сена” добави той. 

„Що се отнася до Фетел, смятам, че е силно надценен. Той е добър пилот, но не мисля, че отговаря на четирикратен шампион. Като цяло вече не гледам състезанията, защото са ми скучни. Сега всичко е перфектно и грешките на практика не се наказват. По отношение на сигурността нещата отидоха твърде далеч” каза още Ървайн.