Кими Райконен изненада бившите си работодатели от Ферари, като даде най-добро време по време на третия ден от тестовете във Формула 1 в Барселона. Той водеше дълго време преди в края да го изпревари Дани Квят с Торо Росо!

Финландецът, който напусна Скудерията и подписа за 2 години с Алфа Ромео (преди Заубер), даде време от 1:17.762, като времето му бе подобрено от Квят с 0,058 и единствено двамата слязоха под минута и 18 секунди. 

Райконен постави рекорда още в сутрешната сесия, като използва вторите по твърдост гуми и макар и да е възможно да е карал с малко горива, представянего му бе впечатляващо. Това важи с пълна сила и за Квят и Торо Росо. 

Бившият му съотборник Себастиан Фетел остана на малко повече от половин секунда, като в края остана 4-и, след като и Дани Рикардо с Рено го изпревари. След него се наредиха Макс Верстапен с Ред Бул, Нико Хюлкенберг с Рено и Ромен Грожан с Хаас. 

От Мерцедес отново заложиха на дълги серии от обиколки без да гонят скорост, като бяха в дъното на колоната. 

Голямата новина бе участието за първи път на тестовете на Уилямс, който не успя да подготви колата си навреме, но и сега Джордж Ръсел направи едва 23 тура, с което се видя, че тимът има големи проблеми.