Дни преди началото на сезона във Формула 1 пилотът на Мерцедес Валтери Ботас се вдъхнови и обяви, че ще бие всичките си конкуренти през новата кампания. 

Финландецът направи слаба 2018-а година, като не успя да спечели нито едно състезание и в края остана дори 5-и в класирането, въпреки че разполагаше с техниката на световния шампион Люис Хамилтън. Сега обаче демонстрира амбиция да промени ситуацията. 

„По време на паузата се прибрах във Финландия, на няколко пъти се напих както трябва и правех това, което исках. Пътувах със съпругата ми и приятели до Южна Америка и започнах да снимам, което е новото ми хоби. Просто не мислех за Формула 1. Когато се вървах обаче реших, че през тази година ще бия всички” заяви Ботас по време на спонсорско събитие. 

„Да, целта ми е да спечеля титлата и усещам, че мога да го направя. Наистина това е целта, но за да я постигна ще е необходима здрава работа. Миналата година бе трудна, но случилото се ме направи по-устойчив. Сега просто ми трябва добър старт, защото научих, че първата половина от сезона е много важна. Готов съм да покажа най-доброто от себе си” добави той.