Жестоката съдба не позволи на Шарл Льоклер да спечели първата си победа във Формула 1. Младокът на Ферари направи страхотна надпревара и водеше убедително, но заради технически проблем загуби първото си място и триумфът бе за Люис Хамилтън с Мерцедес. 

Валтери Ботас също се възползва и завърши втори, а Льоклер все пак се добра до подиума и остана трети. Макс Верстапен завърши 4-и, а провалът отново бе за Себастиан Фетел, който приключи на 5-а позиция. 

Германецът допусна грешка при атака от Хамилтън, трябваше да мине през бокса и в крайна сметка остана 5-и, което е огромно разочарование за него, тъй като е без без подиум до момента. 

На старта Фетел стартира отлично и взе първата позиция, след като Льоклер се забави. Ботас също мина пред французина, но след това финландецът допусна грешка и изпусна позицията, като след  това бе изпреварен и от Люис Хамилтън. 

Сайнц атакува Верстапен в 4-ия тур за 5-ото място и двамата се удариха леко, което прати испанеца в дъното, докато Макс имаше късмета да продължи без проблеми. 

Льоклер влезе в ритъм и в 6-ата обиколка по безапелационен начин си върна лидерската позиция, като не остави шансове на Фетел и давайки повод за сериозни размисли в отбора си. „

Веднага след това той започна да се откъсва напред, а Хамилтън остана близо до Фетел, като бе дори по-бърз. Британецът спря първи в бокса от водачите заедно с Льоклер, а след това същото направи и Фетел, но остана зад Люис при излизането. 

В челото Шарл нямаше проблеми, а Себ изпревари Хамилтън и зае отново втората позиция, като дръпна пред световния шампион. Последваха обаче вторите смени и след тях Люис подгони Фетел. 

Драмата за Фетел настъпи в 39-ата обиколка. Хамилтън го атакува и успя да го изпревари, а германецът допусна грешка и се завъртя. 

Той продължи, но метри по-късно от вибрациите загуби предното си крило и трябваше да мине през бокса за смяна, губейки няколко позиции и връщайки се едва на 9-о място. 

Впоследствие Фетел си проби път напред и след няколко изпреварвания се изкачи до 5-ото място. 

Всички изглеждаше наред за Льоклер преди в последните обиколки младокът да се окаже с проблем в автомобила и Хамилтън започна бързо да го настига. Проблем с батерията за допълнителна енергия свали от мощността на Ферарито и Люис зае първата позиция в 48-ата обиколка. 

Ботас бе по-бърз от Шарл с по 4-5 секунди, а Льоклер просто губеше скорост и се виждаше, че губи много време. Валтери го настигна и изпревари в 53-ата обиколка. 

В предпоследната обиколка драмата стана пълна, след като пилотите на Рено Дани Рикардо и Нико Хулкенберг получиха повреди и отпаднаха, което наложи  излизането на пистата на кола да сигурност и именно зад нея завърши състезанието. 

В крайна сметка Хамилтън спечели 74-ата си победа, но големият герой бе Льоклер, който бе похвален от Люис още докато бе в колата. 

За отбелязване е и 6-ото място на Ландо Норис с Макларън, а в десетката влязоха още Кими Райконен, Пиер Гасли, Алекс Албън и Серхио Перес. 

Ботас запази първото си място в генералното класиране с 44 точки, докато Хамилтън е с 43. Верстапен е с 27, а Льоклер с 26. Себастиан Фетел пък е едва 5-и с 22.