Синът на легендата Михаел Шумахер – Мик твърди, че достигането до Формула 1 е негова съдба. 

Понастоящем младокът се състезава във Формула 2, но пък е част от програмата на Ферари за млади пилоти и миналия месец дори направи дебют на тестовете, като кара както да Скудерията, така и за Алфа Ромео в Бахрейн. 

„Не искам да се сравнявам с никой от настоящите пилоти във Формула 1. Човекът, с когото трябва да се сравнявам е баща ми. Трябва да видя какви бяха неговите стъпки и какво е правил различно от останалите, за да постигне тези успехи. Именно към тези позитиви се стремя” заяви Шуми-младши пред „Скай Спортс”. 

„Разбира се в момента във Формула 1 има страшно талантливи пилоти, които нямаше да се състезават, ако нямат качества, така че винаги е хубаво да говориш с тях и да учиш колкото можеш повече. Да, мисля, че достигането до Формула 1 е моята съдба” добави 20-годишният младок. 

Той спечели титлата във Формула 3 след силния представяния в последните надпревари и това му осигури място във Формула 2, като завърши в точките в 3 от първите 4 състезания до момента. 

„Много е важно нещата да се случват стъпка по стъпка и Ф2 вероятно е последното стъпало преди Формула 1. Доволен съм, как се развиват нещата за мен, защото да караш във Формула 2 мисля, че е по-трудно в някои отношения от Формула 1. Гумите се износват бързо, нямаме затоплящи одеяла за тях и това е много добра подготовка за най-високото ниво” каза още Мик Шумахер.