Кими Райконен ще стане 5-ият в историята с 300 състезания в кариерата си в Монако тази неделя, но в типичния си стил финландецът не е никак впечатлен. 

„Всички говорят, че това ще бъде състезание №300 за мен, но мен ме интересува повече как ще се представим. Искам да спечелим точки“ заяви Кими, който в Испания за първи път не успя да влезе в десетката през сезона. 

Последваха обаче добри тестове за Алфа Ромео и сега надеждите са, че предстои по-добра надпревара по улиците на Монте Карло. 

„Тестът в Барселона бе важен, за да разберем по-добре проблемите си, но все още не съм наясно колко бързи ще бъдем в Монако“ добави Райконен, който се присъединява към Михаел Шумахер (308), Дженсън Бътън (309), Фернандо Алонсо (314) и Рубенс Барикело (326) в клуб 300. 

„Посоката ни в Барселона бе обнадеждаваща и смятам, че намерихме отново верния път. Битката в средата на колоната обаче е много интересна и ще видим кой ще се справи най-добре“ заяви шефът на отбора Фредерик Васьор, чийто тим има 13 точки, всичките спечелени от Кими.