Световният шампион за 2016-а във Формула 1 Нико Розберг е категоричен, че Себастиан Фетел е заслужавал да бъде наказан вчера по време на Гран При на Канада. 

Германецът получи санкция от 5 секунди заради опасно връщане на пистата, след като излезе от нея на трети завой и едва не се удари с Люис Хамилтън и макар и да водеше през цялото време, в края радостта бе за британеца, което предизвика естествено доста полемики. 

„В крайна сметка отново гледахме старата история. Когато Люис и Себ са един зад друг и Хамилтън го притиска, Фетел прави поредната си грешка. Подложен на натиск той се пропука, излезе от пистата, а след това се върна на нея и обяви, че гумите му са били мръсни, не е можел да контролира колата и не е видял Люис” коментира Розберг.

„Люис обаче естествено е там, а правилата ясно казват, че когато напуснеш трасето трябва да се върнеш на него по безопасен начин. Фетел пресече цялата писта и смятам, че можеше да остави повече място на Люис. Той обаче не го направи и постави Хамилтън в опасна ситуация. Гледах положението много пъти и ако Люис не бе върнал газта, щеше да бъде в стената. Така че няма съмнение, че това бе опасно връщане на пистата и наказанието бе закономерно” добави той. 

Розберг все пак обяви и че е съгласен, че случилото се е лишило феновете от още по-вълнуваща битка.