Валтери Ботас обяви, че случилото се не само в Канада, но и в предишните 2 състезания, трябва да го събуди, защото в противен случай мечтата му за титла ще приключи рано-рано. 

Финландецът спечели 2 от първите 4 състезания и бе лидер в шампионата, след което обаче последнаха 3 поредни победи на Люис Хамилтън и след като Ботас остана едва 4-и в Монреал, изоставането му до съотборника му вече е 29 точки. 

„Не мога да си позволя много подобни спадове, ако искам да се боря за титлата. Случилото се трябва да ми послужи за събуждане, но е необходимо просто да мисля за бъдещето и да се поуча от грешките си“ коментира Валтери. 

Той остана едва 6-и в квалификацията, което до голяма степен ликвидира и шансовете му за силно представяне в състезанието, тъй като в началото загуби време зад Дани Рикардо с Рено. 

„В Q2 се чувствах уверен и спокоен, тъй като знаех какво трябва да направя, за да се подобря. След това обаче допуснах глупава грешка в Q3 и именно това доведе до загубата ми на важни точки“ добави финландецът, който сега се надява на повече късмет във Франция другата седмица.