Макс Верстапен все още има шанс да спечели световната титла, вдъхнови се съветникът в Ред Бул Хелмут Марко след шоуто на холандеца на „Хокенхайм”. 

Холандецът взе втората си победа за годината, триумфирайки в лудата надпревара в Германия и за пореден път демонстрира страхотния си талант и качества, като се доближи на 63 точки от Люис Хамилтън. 

„Не изключвам той да завърже интригата за първото място. Вече доказа, че може да изпревари Мерцедес и Ферари на пистата. В Германия се видя, че ако Мерцедес са по напрежение могат да допускат грешки, така че от нас зависи да ги притиснем още повече” каза Марко. 

В същото време Кристиан Хорнер е напълно спокоен за бъдещето на Вертапен, който има договор и за 2020-а и не смята, че има шанс той да напусне. 

„Нямам никакви притеснения. Мисля, че Макс се наслаждава да кара за нас и вижда прогреса, който правим. Не смятам, че рискуваме. Просто трябва да сме фокусирани и да извличаме максимума от колата всеки път. Спечелихме 2 състезания, имахме и други подиуми, така че нещата се развиват добре” изтъкна Хорнер.