Валтери Ботас твърди, че прави най-добрия си сезон, независимо от това, че титлата отново започна да му се изплъзва. 

Финландецът спечели 2 победи от първите 4 старта, след като не успя да запише нито един успех през 2018-а, има 4 полпозиции, но въпреки това изостава на цели 62 точки от Люис Хамилтън и сериозно се говори, че това ще му струва и мястото в Мерцедес, като ще бъде заменен от Естебан Окон.

„Позитивното е, че това е най-силният ми сезон и продължавам да се подобрявам. В квалификацията съм на ниво, в състезанията също, макар че очевидно в Унгария не стана ясно какво е темпото ми, тъй като състезанието ми бе съвсем различно след инцидента в началото” коментира Ботас пред „Моторспорт Уийк”. 

„Негативното обаче е, че имаше някои надпревари, в които пропуснах добри възможности. В някои от тях заради мои неточности, друг път заради отбора, така че все още ни трябва постоянство и това се видя най-вече в последните надпревари” добави той.  

„Разликата до Люис е голяма, много по-голяма от това, което би ми харесало, но това е положението. Все още остават достатъчен брой състезания, но положението е трудно и нищо не може да се направи” каза още Ботас.