Победителят на Монца Шарл Льоклер призна, че е бил на лимита в битката с Люис Хамилтън, което му помогна да спечели втората си поредна победа. 

Младокът демонстрира твърдост, атакуван от световния шампион, като почти го изхвърли от пистата, за да зарадва тифозите и за триумфира в Италия. 

„Мисля, че след Австрия получихме малко по-голяма свободна относно агресивността си в защитното каране и атаките и мисля, че именно тогава промених подхода си и успях да спечеля“ заяви Льоклер, който на „Ред Бул Ринг“ изпусна победата след здрава битка с Макс Верстапен. 

„Наистина бях на ръба, но подобни състезания могат само да ме радват. Разбрах, че съм получил черно-бял флаг заради промяна на посоката при спиране, макар че не съм сигурен за кой момент точно става въпрос. Хамилтън бе силно вдясно, но въпреки това смятам, че му оставих достатъчно място. Все пак смятам, че  ще е хубаво, ако можем да се състезаваме наистина твърдо“ добави той. 

„Емоциите, които изпитах бяха наистина страхотни. Беше обаче страшно трудно. Люис бе точно зад мен, а той рядко прави грешки, така че трябваше да бъде максимално прецизен. Допуснах някои леки неточности и едва в последните 2 обиколки започнах да вярвам, че ще спечеля“ каза още Шарл.