Себастиан Фетел не може да си позволи да разчита на Шарл Льоклер по никакъв начин, категоричен е бившият пилот на Ферари Герхард Бергер. 

Германецът се ядоса след  квалификацията в Италия, че младият му съотборник не го е „изтеглил“ и стартира едва 4-и, а след като се завъртя състезаниео се превърна в пълна катастрофа за него. 

Впоследствие двамата изясниха нещата помежду си, но Бергер е категоричен, че Фетел не трябва да очаква никакви услуги от Шарл, особено след като вече изглежда, че младокът започва да си извоюва статут на №1 в отбора. 

„Мога да бъда пределно ясен: на това ниво във Формула 1 няма отборна игра. Всеки играе за себе си и се стреми всячески да бъде отпред. Не мога да кажа, дали Льоклер нарочно не изтегли Фетел, но е ясно, че той притежава инстинкт на убиец и гледа към титлата“ коментира Бергер пред „Кьолнер Експрес“. 

„Това изобщо не ме изненада. Бях изненадан обаче от това, че Себастиан очакваше Шарл да му върне услугата, а не опита сам да спечели полпозицията. Вероятно нямаше да успее без слипстрийм, но може би щеше да бъде втори или трети. Ясно е, че той не може да разчита по никакъв начин на Льоклер“ добави австриецът. 

„Да го наречем наивен ще бъде пресилено, но просто показа твърде много добра вяра в съотборника си. На това ниво подобни неща нямат място. Факт е, че в момента Шарл е в по-добра позиция от Фетел и вероятно ще получи подкрепата от отбора. Германецът просто трябва да опита да остане спокоен и състезание след състезание да си върне статута на №1“ каза още Бергер.