Роберт Кубица потвърди, че ще напусне Уилямс след края на сезона, а много вероятно и Формула 1. Полякът се завърна за този сезон след 8-годишно отсъствие, но остана в сянката на съотборника си Джордж Ръсел, а и отборът е твърдо последен в класирането. 

„Винаги казвам, че ми отне много усилия и енергия да се върна в спорта и в началото на сезона споделих, че целта ми е да се задържа във Формула 1, но не и на всяка цена и това. Първото нещо, което трябва да направя сега е да си върна радостта от състезанията“ заяви Кубица на днешната пресконференция преди Гран При на Сингапур. 

„Разбира се сезонът е доста труден от гледна точка на представянето ми, но също така е и много изискващ. Да съм част от Формула 1 след толкова дълго време не е лесно, особено и след като отборът е в толкова трудна ситуация. Благодарен съм на тима за възможността, която получих и ще видим какво ще донесе бъдещето, като очаквам с нетърпение новите възможности, които ще получа“ добави той. 

Кубица е единственият, който няма точка до момента през кампанията, като се говори, че ще премине в германския шампионат DTM. Люис Хамилтън заяви, че 34-годишният пилот заслужава да остане във Формула 1, но това едва ли ще се случи.