Макс Верстапен не е никак доволен от липсата на прогрес при Ред Бул, който след лятната пауза може да се похвали едва с едно трето място в Сингапур. 

На трасето по улиците на града обаче, така или иначе целта бе победа, така че резултатът е разочароващ и холандецът не е никак щастлив. 

В неделя в Русия той завърши 4-и, след като стартира 9-и поради наказание, но тенденцията е, че за първи път от доста време насам Биковете не са с най-сериозния прогрес във втората част от кампанията и са изместени по този показател от Ферари. 

„Очаквахме да бъдем по-близо до конкурентите, но изглежда, че не сме успели да намалим пасива си. Трябва да работим усърдно, за да направим това, тъй като в противен случай и следващата година ще бъде загубена. Изглежда, че все още изоставаме с половин секунда на обиколка и не съм оптимист за Япония“ заяви той. 

Верстапен все пак спечели две надпревари до момента, а тимът се надява на силен резултат за Хонда в домашната Гран При, която ще се състои в края на следващата седмица.