Една от основните причини за възраждането на Ферари напоследък са част от  нововъденията по колите, предвидени за 2020-а година. 

Скудерията въведе нов аеродинамичен пакет за Сингапур, включващ нов нос, нов под и нов дифузьор, които дадоха отличен резултат. 

Тимът спечели 4 квалификации и взе 3 поредни победни в състезания, като вероятно и в Русия щеше да спечели, ако не бе повредата при Себастан Фетел, която го извади от надпреварата и помогна на конкурентите от Мерцедес. 

„Ние продължаваме да се стремим към развитие на колата за тази година и използваме някои от новите компоненти предвидени за 2020-а, което ще бъде ключово за автомобила през следващия сезон“ заяви Матиа Биното. 

„Колата за следващата година ще бъде развитие на настоящата, тъй като не смятам, че концепцията ни е сбъркана. Имаше много други причини, поради които пропуснахме серия добри резултати. В крайна сметка обаче, успяхме да уточним слабостите си и да елиминираме голяма част от тях, което се вижда в последните състезания“ добави той.