Мерцедес ще имат леки подобрения за Гран При на Япония, обяви босът на тима Тото Волф. 

Сребърните стрели спряха серията на Ферари от 3 поредни победи с успех в Русия и отново ще спечелят и двете титли, но босът отчита, че без съмнение Скудерията се справя по-добре от началото на септември досега. 

„Победата ни в Сочи не променя факта, че Ферари се справя много по-добре от нас след лятната пауза. За Япония по колите ще има леки подобрения, които се надявам, че ще ни отведат в правилната посока. Наясно сме обаче, че трябва да вземем максимума от колата и гумите, за да можем да им бъдем конкуренти“ заяви Волф. 

Пистата „Сузука“ е силно трасе за Мерцедес в последните години, като тимът неизменно спечели всички състезания от 2014-а насам, както и квалификациите. Напоследък обаче, Ферари доминира в съботния ден, като последният полпозишън за Сребърните стрели е от месец юли. 

„Ние се справяме добре в Япония, но сега очаквам да бъде различно заради силата на опонентите ни. Очертава се много сериозна битка, която естествено очакваме с нетърпение. Имаме ясни цели за оставащите състезания, които се надявам да постигнем“ добави Волф.