Формула 1 ще превземе Маями от 2021-а година, след като бе постигната принципна договорка за провеждане на състезание около дома на местните Долфинс – „Хард Рок Стейдиъм“. 

„Развълнувани сме да обявим, че Формула 1 и „Хард Рок Стейдиъм“ постигнаха принципно споразумение за провеждането на първата в историята Гран При на Маями. Сигурни сме, че тази надпревара ще бъде огромен икономически успех за Южна Флорида и нямаме търпение най-страхотната автомобилна надпревара да се проведе в един от най-бляскавите райони на света“ се казва в официално съвместно съобщение на рекламния директор на Ф1 Шон Брачес и Том Гарфинкъл, който е вицепрезидент на Маями Долфинс. 

Вече се появиха и снимки за това как би изглеждало трасето за състезанието, като на този етап не е ясно дали надпреварата ще замени Гран При на САЩ на пистата в Остин. Ако Маями влезе в календара на мястото на друга писта, тогава в Щатите ще има 2 състезания за първи път от 1984-а година. 

Все още остава Формула 1 да получи допълнителни разрешения, но ако всичко мине нормално, тогава ГП на Маями ще бъде насрочена за месец май 2021-а. Както е известно първоначалните планове бяха да има състезание в центъра на града, които обаче не успяха да се осъществят. Интересът към Ф1 в района обаче е огромен, защото миналата година 80 000 души се събраха на фестивала на Ф1.