Себастиан Фетел обяви, че за него няма значение дали ще завърши пред съотборника си Шарл Льоклер в крайното класиране за сезона във Формула 1, макар и да обяви, че това винаги е важно. 

Германецът изостава с 9 точки от младока в подреждането, но смята, че  оставащите надпревари трябва да бъдат използвани от Ферари, за да се натрупа информация за 2020-а година. 

„Най-нормалното нещо е да искаш да победиш съотборника си. Така е било винаги през годините, откакто се състезавам, а дори и във Формула 3, когато имах трима съотборници“ заяви Фетел. 

„В крайна сметка тук става въпрос за конкуренция и за амбиция. Докато растем именно това е целта, когато се състезаваме един срещу друг. Искаме да сме най-бързи от всички“ добави той. 

„В същото време обаче, шампион ще бъде само един, така че за нас е важно да използваме оставащите състезания, за да съберем информация, за да бъде отборът на ниво през следващата година, когато колите до голяма степен ще са едни и същи. Всичко което научим ще ни помогне догодина“ каза още Фетел.