Мерцедес няма слаби места и прави по-малко грешки от останалите, което е причината за доминацията на тима във Формула 1. 

Това обяви Люис Хамилтън, който докосва 6-ата си световна титла след победата си в Мексико, а отборът вече спечели отличието при конструкторите. 

Конкурентите от Ферари и Ред Бул изглеждаха по-бързи от Сребърните стрели на „Ерманос Родригес“, но с отлична стратегия и каране, Хамилтън триумфира за 10-и път през кампанията. 

„Свършихме страхотна работа и това показва, колко силни сме всъщност, защото всеки в отбора дава своя принос. В тима няма слабо звено и затова печелим титли. Бэрим се срещу силни съперници, но те имат слаби звена и правят много повече грешки от нас“ заяви Люис, който се нуждае от 4 точки в САЩ, за да е шампион отново. 

„Има страшно много работа, която остава скрита и този и в Мексико знаехме, че предизвикателството ще е голямо. Ние обаче не се отказахме и не спряхме да работим. Горд съм от работата си, защото моята работа е да нося резултати. Исках да спечеля, но не знаех дали това е възможно. Продължих обаче да натискам и се получи“ добави той.