Люис Хамилтън е по пътя да се превърне в най-великия за всички времена във Формула 1. Това обяви бившият съотборник на британеца Нико Розберг, който го победи за титлата през 2016-а. 

След това обаче, Хамилтън спечели 3 пъти световната корона и вече има 6 на сметката си, като изостава само на една от Михаел Шумахер. До изравняването на победите на германеца пък го делят едва 8 успеха – 83 срещу 91. 

„Той е невероятен. На път е да се превърне в най-великия на всички времена, а кой изобщо смяташе, че подобно нещо ще бъде възможно и че някой ще може да се доближи до Михаел Шумахер” коментира Розберг. 

„Състезавахме се един срещу друг още когато бяхме на 13-14 години. Бяхме най-добри приятели, ходихме заедно на почивка и мечтаехме един ден да се борим за титлите във Формула 1. Но да спечели 6 пъти короната? Това е просто фантастично!” добави Нико. 

„В това състезание видяхме класата на Люис. Сам промени стратегията на отбора за себе си и вероятно тя бе по-добрата, тъй като почти спечели надпреварата. Опитът му да триумфира в битката бе феноменален. Загуби с малко от Валтери, но без съмнение напълно заслужава новата си световна титла, която постигна по изключителен начин” каза още Розберг.