Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен има обяснение за спада на Ферари в Гран При на САЩ  и смята, че причината за слабото представяне на тима е, че те са спрели да заобикалят правилата. 

Шарл Льоклер остана 4-и в Остин без никакъв шанс за подиума, а Себастиан Фетел отпадна заради счупено окачване. От известно време обаче се говори, че италианците нарушават правилата, като получават допълнителна мощност и именно затова бяха толкова бързи след лятната пауза. 

„Ето това получаваш, след като спреш да мамиш. Към тях вече се гледа много внимателно и ние ще продължим да следим какво правят. Изобщо не е странно, че се представиха толкова зле и всеки може да си отговори защо“ заяви Макс, който остана трети в състезанието, въпреки че в края настигна Люис Хамилтън. 

„Нямахме нужната скорост, за да атакуваме Мерцедес, но също така имах поражение по предното крило и пода, които оказаха влияние и затова доста се пързалях. Нямах достатъчно добро притискане и това се видя още в първите обиколки“ добави Верстапен.