Валтери Ботас твърди, че може да вземе догодина титлата от Люис Хамилтън, въпреки че отново остана в сянката на съотборника си в Мерцедес. 

През 2019-а финландецът спечели 2 от първите 4 състезания, но след това се получи спад във формата му, което доведе до сериозно изоставане и в крайна сметка трябваше да се задоволи отново с второто място. 

Той обаче като цяло е доволен от представянето си и от прогреса, който прави, след като през 2018-а не спечели нито една надпревара, докато досега вече триумфира на 4 пъти. 

„Знам, че мога да бия Люис и в тази надпревара го доказах. Уверен съм, тъй като се справих добре на много трудни трасета и при различни условия. През този сезон направих добри стъпки напред, така че очаквам с нетърпение следващата година” заяви Валтери, който 2 кръга преди края вече е с рекордно постижение по точки в кариерата си. 

„Една от слабостите ми са бавните завои, което се дължи на стила ми на каране. Като цяло обаче прогресирам доста сериозно и се справям все по-добре. Люис е изключително постоянен в представянето си и прави минимални грешки, но и в това отношение се подобрявам. Просто трябва да продължа да работя и да съм на ниво” добави той.