Антонио Джовинаци ще остане пилот на Алфа Ромео и през сезон 2020 във Формула 1, обявиха от отбора. 

Италианецът ще продължи да бъде партньор на Кими Райконен, въпреки че спечели само 4 точки до момента и имаше сериозни слухове, че ще зауби мястото си. 

„Много съм щастлив, че ще остана в отбора и през следващата година. Невероятно съм благодарен за подкрепата, която получих по време на първата си година в тима и очаквам с  нетърпение да продължим да работим заедно. Вярвам, че следващия сезон ще бъде много по-успешен от настоящия. Тогава няма да съм новобранец и няма да имам оправдание“ заяви Джовинаци. 

„Антонио се справи много добре през тази година и съм радостен, че мога да потвърдя, че той ще остане в Алфа Ромео и през 2020-а. Интегрира се бързо в отбора, показа сериозен прогрес и съм сигурен, че заедно ще отключим неговия пълен потенциал“ изтъкна шефът на отбора Фредерик Васьор. 

Новината е лоша за Нико Хюлкенберг, който ще бъде заменен от Естебан Окон в Рено. Така той е на път да остане без отбор за следващата година, тъй като вече останаха само 4 свободни места, като 3 от тях се очаква да бъдат заети от Алекс Албон, Пиер Гасли и Дани Квят в Ред Бул и Торо Росо. Другото е в Уилямс, където германецът не иска да работи.