Люис Хамилтън признава, че е трудно да осъзнае, колко е близо до рекордите на Михаел Шумахер, които до скоро изглеждаха невъзможни за подобряване. 

Британецът вече е с 6 световни титли, само с една по-малко от Шуми, както и едва на 8 победи на германеца и още догодина може да изравни първия и да подобри втория предвид доминацията на Мерцедес. 

„Рекордите на Михаел никога не са били моя цел. В началото си мислех, че дори да се доближа до тях ще е невероятно постижение. Между първата и втората ми титла имаше дълга пауза (2008, 2014) и макар и сега да съм много близо все още не мога да го осъзная“ заяви Люис, който обаче планира да остане във Формула 1 и след 2020-а. 

„Все още не съм приключил и работя върху истински шедьовър. Като спортист се чувствам свеж, така че ще продължа да натискам. За мен обаче е голяма чест да бъде редом до най-великите“ добави той. 

„Ясно е, за следващия сезон ни очаква още много работа и трябва отново да се представим страхотно, както аз, така и отбора, за да се наслаждаваме на успехи. Сега обаче не мисля за това. Не искам рекордите на Михаел да се превръща във фикс-идея за мен, така че се наслаждавам на настоящето“ каза още Хамилтън.