От Ферари обясниха различните данни за скоростта си в сравнение с предишните състезания, след като тимът бе неузнаваемо слаб в САЩ. 

Пилоти и отбори коментираха, че показателите са много странни и коренно различни с миналите, което увеличи подозренията, че от тима са направили нещо нередно след лятната пауза, за да излязат начело. 

Себастиан Фетел отпадна, а Шарл Льоклер бе много далеч от подиума, като Макс Верстапен дори заяви, че след като мамиш получаваш това, което заслужаваш, а босът Матиа Биното побърза да даде обяснение за случилото се. 

„Вярно е, че този път на правите не бяхме толкова бързи и не печелихме голямо предимство, но идеята бе просто да променим настройките си, за да сме стабилни в завоите и там да изравним конкурентите си. Това се получи поне в квалификацията, в която бяхме конкурентни, но след това в състезанието нещата се объркаха, така че трябва да преценим внимателно как да подходим в оставащите два старта“ заяви Биното, което обаче едва ли ще намали съмненията в това, че от Скудерията заобикалят правилата, за да са по-бързи.