Прогресът на Ферари в хода на годината е надминал очакванията, обяви босът на Скудерията Матиа Биното. 

Черните кончета показаха скорост по време на предсезонните тестове и започнаха кампанията като фаворити, само че Мерцедес бързо ликвидираха надеждите им с 8 поредни победи. 

След лятната пауза все пак италианците се подобриха и спечелиха 3 състезания и можеха да вземат и още победи, така че завършват кампанията позитивно. 

„Ние подобрихме колата си сериозно и намалихме изоставането си до лидера. Подобрихме се в завоите, запазихме предимството си на правите, станахме много по-бързи в квалификацията и много по-конкурентни в състезанията” заяви Биното. 

„Започнахме да разбираме по-добре колата си в последните състезания, по отношение на баланса на настойките, а пакетът, който въведохме за Сингапур ни помогна да работим по-добре с гумите и да уточняваме много по-удачно прозореца, в който гумите се износват. Всичко това ни помогна да извличаме много повече от потенциала на автомобила” добави той. 

Следващият уикенд е Гран При на Бразилия, където Ферари спечели през 2017-а, но преди това последният успех бе от 2008-а.