Александър Албон официално бе потвърден за пилот на Ред Бул и за следващия сезон след силното си представяне в последните състезания. 

Биковете обявиха още, че Пиер Гасли и Дани Квят ще останат в Торо Росо и по този начин единственото свободно място за догодина остана в Уилямс. 

Потвърждението на Албон със сигурност не е изненада, след като той се справи много добре след идването си в отбора и има повече точки от Макс Верстапен за този период. 

„Алекс завърши 7 пъти в топ 6 и това говори красноречиво. Неговото постоянство, в комбинация с реутацията му на пилот, който се бори здраво на пистата означава, че напълно заслужава да продължи развитието си в Ред Бул. Той със сигурност не е разкрил потенциала си и очакваме с нетърпение партньорството му с Макс през 2020-а” заяви шефът на отбора Кристиан Хорнер. 

„Зная какъв голям късметлия съм, че мога да получа тази възможност и съм безкрайно благодарен на Ред Бул. Самото ми идване в отбора по средата на сезона и голяма стъпка напред, но вярвам, че с натрупания опит ще се справя още по-добре през следващата година” изтъкна самият Албон.