Люис Хамилтън вече си осигури титлата във Формула за 6-и път в кариерата си, но до края на сезона остават 2 състезания, в които той може да сътвори още история. 

Има няколко постижения, които британецът може да подобри, ако се представи на обичайното си високо ниво. Eто и кои са те. 

Люис може да постави рекорд за най-много точки за един сезон, като подобри миналогодишното си постижение от 408. Досега той има 381, така че целта е съвсем постижима. 

Британецът е с 16 подиума до момента през сезона, като най-доброто постижение е от 17, което дели с Михаел Шумахер (2002). Два завършвания в Топ 3 докрая обаче, изглеждат напълно постижими. 

Досега през годината Люис не е водил за нито една обиколка единствено в Австралия и Италия, но в останалите 17 състезания е бил начело поне в един тур, така че постижението на Себастиан Фетел от 18 надпревари също е застрашено. 

Хамилтън може да стане първият, който печели точки във всяко състезание от сезона, както и да подобри личното си постижение по победи за една година, като до момента е с 10 при рекорд от 11.