Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер ще започнат с еднакъв статут сезон 2020-а във Формула 1 и никой от тях няма да бъде с приоритет, потвърди босът Матиа Биното. 

В началото на тази кампания четирикратният световен шампион се ползваше с предимство, но младокът се представи отлично като бе по-добрият от двамата в по-голямата част от годината и логично завърши с повече точки от германеца. 

Заради първоначалната стратегия обаче, както и поради грешки на Фетел, от Ферари изгубиха доста точки, което накара ръководството в един момент да постави двамата при еднакви условия, за да се стигне до случилото се в Бразилия и контакта между тях, който доведе и до отпадането им. 

„Ситуацията в началото на сезона бе доста по-различна. Разполагахме с опитен пилот и с новобранец, което постави нещата по определен начин. В последните състезания обаче, те бяха свободни да се състезават  помежду си и именно по този начин ще започнем и 2020-а” заяви Биното. 

„Шарл изненада всички, не само мен. Той показа, че е много бърз и че може да се справи с напрежението, което е ключово. Ние сме много доволни от него и мога да кажа, че бе годината му бе отлична. Спечели 7 полпозиции и 2 победи, завърши пред Себастиан, което си е постижение” добави той. 

„Не сме доволни от годината и заради грешките, които допуснахме. Няма смисъл да се връщаме назад и важното е да гледаме напред. Мисля, че всеки път давахме най-доброто от себе си. Колата ни не бе достатъчно бърза, а имахме проблеми и с надеждността. Сега обаче имаме време да поставим солидни основи в стремежа да се справим по-добре догодина” каза още Биното.