Люис Хамилтън не отрече, че е водил разговори с президента на Ферари Джон Елкан, както съобщи „Гадзета дело Спорт”. 

Според италианското издание е имало 2 подобни срещи през годината, на които е било обсъждано вероятността британецът да пристигне при Скудерията от 2021-а година. 

Счита се, че Черните кончета гласят Люис за наследник на Себастиан Фетел, като в същото време Тото Волф обяви, че за него няма проблем пилотът да претегля своите опции. 

„Всичко, което се случва при закрити врата си остава там, независимо с кого говориш. Мисля, че от много години не съм обмислял различни варианти, просто защото всичко бе ясно и следвахме пътя, по който сме тръгнали” обясни Люис. 

„Честно казано все още мисля, че сме на правилния път и няма голяма вероятност да се отклоним от него, но няма и да навреди ако…. Зная, че Тото също прегеля опциите за себе си и своето семейство и аз очаквам неговото решение. Аз съм доволен от мястото, на което се намирам и няма да бързам с решението си. Ще бъде умно от моя страна обаче, да седна и да премисля какво искам за последния етап от кариерата си. Ясно е, че искам да печеля, но не знам какво ще стане в бъдеще” добави той.