Макс Верстапен отново нападна Ферари и ги обвини в измама, след като заяви, че повечето количество гориво в колата на Шарл Льоклер в Абу Даби изобщо не се е появило случайно. 

Още преди старта се оказа, че има разминаване с около 5 килограма по отношение на декларирането на горивото и действителността. Младокът завърши трети, а след разследване запази позицията си, а отборът бе глобен с 50 000 евро. 

„Всички знаят, че това не е просто грешка в изчисленията. Ферари не допуска подобни неточности. Това разбира се е нещо, за което не искам да се задълбочавам, но през следващата година правилата определено трябва да бъдат затегнати“ заяви холандецът. 

Това не е първият случай, в  който Верстапен поставя под съмнение действията на Скудерията. Черните кончета се подобриха сериозно след лятната пауза, но се появиха съмнения, че скоростта им идва от машинация свързана с интеркулера и допълнително масло, което се включва и дава по-голяма мощност. Последва спад в представянето и това накара Макс да заяви, че ето това получаваш, когато мамиш.